accueil . sculptures couples . sculptures nus . sculptures sur commande . sculptures hors catégorie . galerie des bustes . sculpteur . contact . stages . cours . peinture sur porcelaine .
version mobile
 
Beroep: Beeldhouwster Sculptrice mporary French sculptor

Esculotra

Geboren in Lannion aan de ‘ Côtes van Armor’ (in Bretagne) op Juli 1976 van artistieke ouders. Ik zette mijn eerste stappen in de werkplaats van mijn vader (pottenbakker) door met kleine eindjes klei te spelen. Gefascineerd door het werk van aardewerk, modellage, het draaien en de émaillage.
Mijn beste herinneringen gaan naar het bakken in de oven met hout, de kleur van aardewerk die met de temperatuur variëert, krispen van de gloeiende kooltjes, de warme geur van de vuurvaste bakstenen.Het uit de oven halen: een fundamenteel moment dat het beëindigde stuk tenslotte openbaart.
Tussen 1991 en 1995 werkte ik bij Xavier Duver, beeldhouwer, en aan het atelier van beeldhouwwerken van Tournon in Ardèche waar ik verschillende technieken van modellage, het modelleren, patina en een reële hartstocht voor het figuratieve beeldhouwwerk ontdekte.
beeldhouwwerk: koppel in rode klei

Solenn'Art werkt aan de afwerking van een beeldhouwwerk nl een koppel in rode klei.
Vervolgens ben ik zes jaar in de Catalaanse Pyreneeën, in Spanje verbleven, jaren waarin ik mijn inzicht verdiepte in aardewerk.
Sinds 2003 wijd ik me volledig aan het beeldhouwwerk in mijn atelier. Ik werk uitsluitend met een klei van eerste kwaliteit die ik direct uit Catalonië invoer.
De chamotée klei laat me toe om beeldhouwwerken te verwezenlijken met zeer gecontrasteerde volumes: hetzelfde beeldhouwwerk kan een belangrijke massa voor de ineengestrengelde lichamen en een geringe massa van aardewerk voor de benen concentreren, de handen. Een andere klei zou, onder omstandigheden, kunnen splijten of vervormen; deze heeft een voortreffelijk gedrag, ook bij het bakken. De klei van rood aardewerk is zeer plastisch en maakt het mogelijk om een gladdere oppervlakte te verkrijgen.


Ik gebruik soms zandsteen, die een gesatineerde oppervlakte geven, breekbaarder bij het koken. Mijn techniek bestaat er in om een houding visueel te maken, eventueel met behulp van enkele schetsen, door stukken klei toe te voegen om de lichamen te vormen. Ik laat enkele dagen deze eerste vorm hard worden, vervolgens herbewerk ik het. Wat aardewerk toevoegend, het in model brengen en het graven totdat de lichamen zich harmoniseren en zich verfijnen.
Ik werk vaak op verschillende beeldhouwwerken die tegelijkertijd overgaan van de vormgeving van de ene tot de afwerking van een ander. Wanneer het aardewerk volkomen droog is, na verschillende weken, kan het beeldhouwwerk naar ‘het bakken’ vertrekken.
Eens mijn oven gevuld, bak ik een eerste keer om te drogen en om elk vochtigheidsspoor uit te schakelen. Vervolgens bak ik tussen 960 en 1150° volgens de gronden die voor de beeldhouwwerken worden gebruikt. Vervolgens wanneer de oven onder 100° is afgekoeld, kan ik het openen en zien of alle stukken zich hebben verzet.
Ik hecht erg veel belang aan de behandeling van de oppervlakte en bescherm alle beeldhouwwerken met vernis, was of harde oliën volgens de tint en de satijnglans.

Sindsdien juli 2006...

Tentoonstellingen

Expositions privées +
2006 déc, Christiane Pradier, Périgueux
2007 fév, "Expressions d'Amour" Tours
2007 mars, journées des métiers d'art, Nazelle
2007 déc, exposition C.desPaysages, Nazelle
2008 avril, Salon des Artistes Français,Hyères
2008 avril, Salon "Arts&Objets", La Rochelle
2008 nov, Salon "Cadeaux à p'Art" Bordeaux
2011 octobre, Salon "Salon Déco ", La Rochelle
2012 oct, "Salon&Objets", La Rochelle
2014 mai, Abbaye de Brantôme
2014 oct, "Salon&Objets", La Rochelle
2015 janv, Chamalières

Galerijen
Galerie de l'Echarpe, Toulouse
Atelier-Galerie Eraünsia, Saint-Jean de Luz
Galerie Jarry des Loges, Saint-Cyprien
Polonaise Art Gallery, USA
Galerie Arts&Voyages, Collonges-la-Rouge
Galerie de Carmensac, Meyrals
Galerie La Fontaine des Arts, Paris
Galerie Elder, Quimper

 

 

 

accueil . sculptures couples . sculptures nus . sculptures sur commande . sculptures hors catégorie . galerie des bustes . sculpteur . contact . . stages . cours . peinture sur porcelaine .

version téléphone mobile

Copyright © 2006-2024 Solenn'Art Sculpteur